BARTIN / MERKEZ - Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mesnevi'den Hikayeler

İFTAR YEMEĞİMİZ

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Deyimler ve Atasözleri Okumaları kapsamında yapılan faaliyetlerimiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi Yarışma Sonuçları

Çanakkale Zaferi 'nin 109. Yıl Dönümü

Şbt

Dönem Sonu Faaliyet Haftasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize dair görseller.

Şbt

6A sınıfı öğrencimiz Burçin Naz BALKIR,  "Gazze'de Çocuk Olmak"  Konulu Kompozisyon Yarışması'nda İl Üçüncüsü olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarılarının devamını dileriz.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmakta olup, proje yürütme takvimi kapsamında okulumuzda  Dede Korkut Okumaları  gerçekleştirilmiştir.

Ock

Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük Hazırlama Yarışması kapsamında, öğrencilerimizin Telefonumu Bırakıyorum Kitabımı Okuyorum Projesi  çerçevesinde okuduğu kitaplardan seçtikleri sözcüklerle oluşturdukları Sözlükler arasından 6A sınıfı öğrencimiz Erva Eslem AYDIN 'ın Dini Terimler Sözlüğü  birinci seçilmiştir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması kapsamında, öğrencilerimizin Telefonumu Bırakıyorum Kitabımı Okuyorum Projesi  çerçevesinde okuduğu kitaplardan seçtikleri sözcüklerle oluşturdukları hikayeler arasından 8A sınıfı öğrencimiz Sudenur YILMAZ 'ın "Rüyanın İçinde Olan Umut Parçası" adlı hikayesi birinci seçilmiştir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Milli Eğitim Müdürlüğü 'müzün Yaşayarak Öğreniyorum Projesi kapsamında okulumuzun bahçesine, geleceğe nefes olması için fidanlar dikilmiştir.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi  "Yunus Emre Şiiri Okumaları"  kapsamında  öğrencilerimizden Yunus Emre Sözlüğünden  seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş tasarlamaları istenmiş ve yapılan tasarımlar arasından 6A sınıfından ERVA ESLEM  AYDIN 'ın afişi okulumuzda en iyi afiş seçilmiştir.

Ock

27.12.2023 tarihinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde görevli Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmen Hanifenur ELBASTI tarafından okulumuz 8. sınıf öğrencilerimize Lgs Sınavı hakkında seminer verilmiştir.RAM personeline ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerimize  Okul Tanıtımları kapsamında Bartın Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmamhatip Lisesi'ne ziyarete gidilmiştir. Ayrıca, Ş.M.Y Proje İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmenimiz  tarafından öğrencilerimize Lgs Sınav kapsamı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri semineri verilmiştir. Gösterdikleri misafirperverlikten ve emeklerinden dolayı Ş.M.Y Proje İmam Hatip Lisesi ailesine teşekkür ederiz.

kendilerine teşekkürü borç biliyoruz.kendilerine teşekkürü borç biliyoruz.   Detected language : Turkish