BARTIN / MERKEZ - Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu

EBA

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Nedir?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan doğru ve güvenilir e-içerikleri bulabilceğiniz çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.

Eğitim, hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir.

EBA´NIN AMACI NEDİR?

• Ø  Farklı, zengin ve eğitici içerik­ler sunmak,
  • Ø  Bilişim kültürünü yaygınlaştı­rarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,
  • Ø  İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza ce­vap vermek,
  • Ø  Sosyal ağ yapısıyla bilgi alış­verişinde bulunmak,
  • Ø  Zengin ve gittikçe büyüyen ar­şiviyle derslere katkı sağla­mak,
  • Ø  Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sa­hip öğrencileri de kapsamak,
  • Ø  Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamaktır.

EBA, öğretmenler ve öğrencileri fiziksel sınıf ortamıın ötesinde de birbirlerine bağlamaya ve birlikte çalışabilmelerine olanak sağlar.

EBA'YA NASIL GİRERİM?

EBA ana sayfasındaki 'GİRİŞ'e tıklayarak aşağıdaki ekrana ulaşılır, bu ekrandan Öğrenciler 'E-Okul Bilgileri ile Giriş' seçerek, Öğretmenler ise 'Mebbis Bilgileri ile Giriş' i seçerek sisteme giriş yapabilir.

EBA´ ya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

www.eba.gov.tr

Yayın: 06.06.2017 - Güncelleme: 06.12.2019 10:47 - Görüntülenme: 869