T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu

Tarihçe

Hasankadı Beldesi 1999 yılında muhtarlıktan belediye teşkilatına geçmiş ve halen belediyelik olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çevresi tamamen ormanlık alanlarla kaplı olan beldemiz doğanın en güzel renklerini ve hareketliliğini bünyesinde barındırmaktadır. Klasik bir Karadeniz kasabası olan beldemizde halk kendi çapında tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta, kendine yetecek miktarda üretim yapmaktadır.

İş imkanının çok kısıtlı olduğu beldemizde genç nüfus çoğunlukla il dışında maden işçisi yada tünel işçisi olarak çalışmakta, beldede yaşayanların büyük çoğunluğu da maden emeklisi durumundadır.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında hizmete giren okulumuz Hasankadı Çok Programlı Anadolu Lisesi binasında iki şubede toplam 42 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında bu binada yeterli alan olmadığından Hasankadı İlkokulu ve Hasankadı Ortaokulu'nun birlikte kullandığı binaya taşınmıştır. Hasankadı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ile İl Özel idaresi tarafından yapılan yeni binamızda 17.09.2017 tarihinden itibaren hizmet veriyoruz.

Okulumuz taşıma merkezi okul olup çevre mahallelerden taşıma suretiyle öğrenciler gelmektedir. Gerişli, Vakıf, Baydanlar, Doğancılar, Gökçedere ve Tüloğlu Mahalleleri, Karşıyaka, Eyüpoğlu ve Ekiemirler, Hanyeri, Akbaş ve Akbaş Kışla köylerinden öğrenci taşıması yapılmaya başlanmıştır.

           

Okulumuz il merkezine 45 km uzaklıktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2020 - Güncelleme: 13.05.2020 19:01 - Görüntülenme: 364
  Beğen | 0  kişi beğendi