BARTIN / MERKEZ - Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Sözlük Hazırlama

Bir dilde sözlerin bütünü; “söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu vokabüler”  olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük Hazırlama Yarışması kapsamında, öğrencilerimizin Telefonumu Bırakıyorum Kitabımı Okuyorum Projesi  çerçevesinde okuduğu kitaplardan seçtikleri sözcüklerle oluşturdukları Sözlükler arasından 6A sınıfı öğrencimiz Erva Eslem AYDIN 'ın Dini Terimler Sözlüğü  birinci seçilmiştir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

11-01-202411-01-202411-01-2024

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 02.02.2024 17:36 - Görüntülenme: 72